dimecres, 16 d’abril del 2008

ARRÒS NEGRE DEL EMPORDÀ



Per fer aquest arròs, m'agrada utilitzar arròs bomba, per les seves propietats, gra rodo i petit, no s'empasta i te un rendiment del 100%. Degut al seu cultiu en zones molt altes, no s'empren productes químics ni pesticides, regat sempre amb aigües netes i fresques, el resultat sempre es ex-cel.lent.

Ingredients:

Arros bomba
Congre
Gambes
3 ò 4 cebes
Vi negre
Oli d'oliva verge

Aquest arròs, el faig en una cassola de ferro.
Posar la cassola al foc, amb l'oli, posar-hi les gambes i donals-hi un parell de voltes, retirar-les, posar el congre que es dori una miqueta, retirar-lo. A continuació i posarem la ceba que previament haurem tallat molt petita i la deixarem que comenci a enrrossir, quan estigui rosseta i tirem un bon raig de vi, i deixem que es vagi evaporant, anirem fent així, fins que la ceba quedi ben negre i amb un toc de carmelo, quan estigui i tirem l'arròs, tambè li donem un parell de voltes i a continuació i tirem aigua bullent o fumet si en tenim, que de fet nomès amb el cap del congre i un parell d'espines que podeu demanar a la peixatera, es suficient com per donar una mica de gust a l'aigua, si us plau, mai feu servir les pastilletes de "caldo de pescado" que potser en algun moment us puguin treure d'algún problema, pero que en aquest cas no es gens adient. L'aigua o fument, l'anirem tirant a poc a poc, deixant que l'arròs vagi creixent i vagi bebent, com si fessim un rissotto. No te de quedar ni sec ni molt caldòs. Abans d'acabar la cocció, posar-hi el peix i les gambes.

Hi ha gent que el congre no li agrada gaire, com per exemple al meu marit, però no per el gust, ja que es un peix finissim, però com que ha vist la forma de serp que tè, doncs au ja no li fa gràcia menjar-lo, dic això perquè i podeu posar per exemple rap, que tambè i queda molt be.

Ja em direu si us ha agradat !!