divendres, 11 d’abril del 2008

TRUITA DE BACALLA I PEBROT VERD


Aquesta truita m'agrada molt fer-la, per exemple un dia com avui, divendres, que ja comença el cap de setmana, i sembla per mi, el dia mes festiu de tota la setmana !! A mes es un plat molt senzill de fer, bonissim i nutritiu.
El bacallà pot consumir-se fresc o sec. Aquest últim va permetre durant segles a nombroses poblacions continentals europees disposar de reserves proteíniques. De fet, molts dels viatges dels navegants ibèrics no haurien sigut possibles sense comptar amb aquest producte.
Ingredients:
Oli d'oliva
250 grs. bacallà desalat
1 o 2 pebrots verds
2 cebes tendres (depenent del tamany)
3 ous


Es deixa dessalar el bacallà al gust, posem l'oli en una paella i mentre s'escalfa, triturem la ceba i el pebrot pero que no quedi massa petit, ho tirem a la paella i ho deixem enrrossir una mica, quan hagi agafat color i tirem el bacallà i ho deixem coure tot junt, cuidant de que es vagi absorvint la mica d'aigua que fa el bacallà al coure, batem els uos en un bol gran, tirem el bacalla, la ceba i el pebrot al bol amb l'ou, o remenem per homogenitzar-ho tot, i ho tornem a la paella tot junt, i com qualsevol truita, voltejar fins que estigui cuita.
Particularment, aquesta, m'agrada que sigui gruixudeta i una mica sucosa, que no quedi massa seca.

Ja em direu si us agrada !!!
Bon cap de setmana a tots

BROWNIE



Diuen, que aquest pastis es originari dels Estats Units, concretament de Boston, el va crear un cuiner un tant despistat, que es va deixar de posar el llevat en el pastis que estava fent, qui li tenia de dir en aquest bon home, que la seva "creació" s'arribaria a coneixer en tot el mon, dubto que avui en dia, ningú no hagi probat mai un bossinet d'aquesta deliciositat sigui quina sigui dels centenars de receptes que existeixen en tot el mon. Com a curiositat, al any 1954 Alice B. Toklas, va escriure el seu llibre "Las recetas de Alice B. Toklas", on descriu aquesta recepta, amb un ingredient ben poc habitual....... el cannabis, per probar-ho..... o no ?¿?¿
Ingredients:
150 grs. xocolata negre
100 grs. mantega
2 ous
75 grs. sucre
30 grs. farina
100 grs. anous
Foneu la xocolata en un bol al bany maria. Quan estigui a punt, afegiu la mantega desfeta i remeneu-ho bé. A continuació, poseu els rovells d'ou i el sucre en un bol i bateu-los fins que quedin blanquinosos. Per una altra banda, munteu les clares. Després, barregeu les clares muntades amb els rovells, afegiu-hi la xocolata fosa, les nous trinxades i la farina. Remeneu-ho bé fins a aconseguir una massa homogènia. Tot seguit, unteu un motlle, amb mantega i poseu-lo en una plata per anar al forn. Aboqueu-hi la massa del brownie a dins i cobriu-ho amb nous. Deixeu-ho coure al forn a 200 graus durant 15 minuts. Finalment, desemmotlleu el brownie i emplateu-lo amb cura.
Es pot servir amb, gelat de nata o vainilla, amb una sopa de xocolata, amb una crema anglesa, o també si pot fer una cobertura de xocolata per sobre. Com deia abans, hi ha centenars de maneres de menjar-lo