divendres, 11 d’abril del 2008

BROWNIE



Diuen, que aquest pastis es originari dels Estats Units, concretament de Boston, el va crear un cuiner un tant despistat, que es va deixar de posar el llevat en el pastis que estava fent, qui li tenia de dir en aquest bon home, que la seva "creació" s'arribaria a coneixer en tot el mon, dubto que avui en dia, ningú no hagi probat mai un bossinet d'aquesta deliciositat sigui quina sigui dels centenars de receptes que existeixen en tot el mon. Com a curiositat, al any 1954 Alice B. Toklas, va escriure el seu llibre "Las recetas de Alice B. Toklas", on descriu aquesta recepta, amb un ingredient ben poc habitual....... el cannabis, per probar-ho..... o no ?¿?¿
Ingredients:
150 grs. xocolata negre
100 grs. mantega
2 ous
75 grs. sucre
30 grs. farina
100 grs. anous
Foneu la xocolata en un bol al bany maria. Quan estigui a punt, afegiu la mantega desfeta i remeneu-ho bé. A continuació, poseu els rovells d'ou i el sucre en un bol i bateu-los fins que quedin blanquinosos. Per una altra banda, munteu les clares. Després, barregeu les clares muntades amb els rovells, afegiu-hi la xocolata fosa, les nous trinxades i la farina. Remeneu-ho bé fins a aconseguir una massa homogènia. Tot seguit, unteu un motlle, amb mantega i poseu-lo en una plata per anar al forn. Aboqueu-hi la massa del brownie a dins i cobriu-ho amb nous. Deixeu-ho coure al forn a 200 graus durant 15 minuts. Finalment, desemmotlleu el brownie i emplateu-lo amb cura.
Es pot servir amb, gelat de nata o vainilla, amb una sopa de xocolata, amb una crema anglesa, o també si pot fer una cobertura de xocolata per sobre. Com deia abans, hi ha centenars de maneres de menjar-lo

2 comentaris:

La Taula d'en Bernat ha dit...

Ei, endavant amb el blog. Al començament no saps ben bé com posar-t'hi però després t'hi enganxes, ja veuràs...
Per cert, si ets aficionada als brownies, et recomano el preparat per a Brownie de Xavier Mor. Es prepara en 2 minuts i el resultat és fantàstic. Pots veure un mini vídeo al meu blog

Ivy ha dit...

Gràcies Anna, de veritat que s'agraeix. Ja he vist el video del Brownie i tambè el del coulant, que ja m'he impres per fer-lo, te una pinta genial. T'asseguro que a la que em caigui per la gran "city" donare una volta per la bomboneria, segur que surto ben carregada !!